• nl
  • en
Menu

Onderwijsrecht

Onderwijsrecht is een veelomvattend vakgebied met tal van bijzondere aspecten. Wille Donker advocaten heeft daarom een aparte praktijkgroep die zich op dit specifieke rechtsgebied richt en hierin jarenlange ervaring heeft opgebouwd.

De advocaten binnen deze praktijkgroep hebben uitgebreide kennis van het arbeidsrecht, ambtenarenrecht, bestuursrecht, bekostigingsvraagstukken, rechtspersonenrecht en aansprakelijkheidsrecht. Specifiek onderwijsrechtelijke vraagstukken op het terrein van onderwijsbestuur, toelating/verwijdering, gelijkebehandelingswetgeving, toetsing en examinering, oprichting en stichting zijn bij hen ook in goede handen.

De advocaten adviseren en procederen zowel voor onderwijswerkgevers als -werknemers, ouders, medezeggenschaps- en ondernemingsraden. Zowel de rechtbanken als de verschillende Commissies van Beroep en Geschillencommissies zijn vertrouwd terrein. De advocaten hebben ruime juridische expertise opgebouwd en werken al jarenlang intensief samen met verschillende organisaties in de onderwijssector. Dankzij dienstverlening op hoogstaand niveau heeft Wille Donker advocaten een vaste cliëntenkring opgebouwd.

De praktijkgroep Onderwijsrecht verzorgt ook seminars en trainingen, vaak in samenwerking met andere organisaties, over actuele thema’s in het onderwijsveld. Veelgevraagde trainingen zijn het arbeids- en ontslagrecht, dossieropbouw, aansprakelijkheid en verzuim/re-integratie.

Terug naar het overzicht

Meer weten?

Mail naar info@willedonker.nl
of bel +31 (0)172 44 24 17

Specialisten in Onderwijsrecht

mr. Iris Hoen mr. I.A. (Iris) Hoen mr. M.P. (Marjoleine) van Leerdam

Gerelateerd nieuws

Leerlinggegevens voortaan via pseudoniem 20 oktober 2017

Op 10 oktober jl. stemde de Tweede Kamer unaniem in met het wetsvoorstel dat het gebruik van pseudoniemen bij het gebruik van digitaal leermateriaal in de klas regelt. Het voorstel ligt nu ter goedkeuring in de Eerste Kamer.

Lees meer
Privacyhandboek voor scholen en samenwerkingsverbanden 19 juni 2017

Scholen en samenwerkingsverbanden zijn verplicht om bij de verwerking van persoonsgegevens de privacyregelgeving na te leven. Vanaf 2018 moeten zij bij de gegevensverwerking…

Lees meer
Seminar: De WDBA in het onderwijs op 29 november 2016 17 november 2016

Het verdwijnen van de VAR en de komst van de nieuwe Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (WDBA) levert vooralsnog weinig zekerheid op, maar des…

Lees meer

Wilt u op de hoogte blijven?

  • nl
  • en