Insolventierecht

Verkeert uw onderneming in zwaar weer en ziet u geen mogelijkheden meer om de activiteiten voort te zetten? Of vraagt u zich af hoe u een faillissement kunt voorkomen? Schakel dan een van onze specialisten in op het gebied van insolventierecht.

Wat is insolventierecht?

Het Insolventierecht houdt zich bezig met de juridische aspecten van insolventie, ook wel bekend als faillissement. Het geeft de regels en procedures die van toepassing zijn wanneer u als ondernemer te maken krijgt met financiële problemen. Het doel is om vervolgens een eerlijke en efficiënte afwikkeling van deze situaties te bewerkstelligen, waarbij zowel uw belangen als de belangen van de schuldeiser worden behartigd.

Binnen het insolventierecht zijn er verschillende procedures die gevolgd kunnen worden, afhankelijk van de situatie en de betrokken partijen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een faillissement, waarbij al uw bezittingen worden verkocht om de schulden af te lossen. Ook kunt u kiezen voor surseance van betaling: een proces waarbij u tijdelijk uitstel van betaling krijgt om orde op zaken te stellen.

Wat kunt u van ons verwachten?

Wille Donker is gespecialiseerd in het insolventierecht. Dit betekent dat wij u deskundige begeleiding kunnen bieden in een complexe en uitdagende situatie. We bieden u niet alleen juridisch inzicht, maar ook strategisch advies. Zo bereiken we in het geval van een (dreigend) faillissement samen met u het best mogelijke resultaat.

Vanuit onze expertise op het gebied van insolventie, benoemt de rechtbank onze specialisten ook regelmatig tot curator in een faillissement of tot bewindvoerder in een surseance van betaling. Onze jarenlange ervaring met surseances en faillissementen stelt ons bovendien in staat om uw situatie nauwkeurig in kaart te brengen en te beoordelen welke stappen we moeten nemen om u zo goed mogelijk te helpen.

Onze faillissementsverslagen zijn via het Centraal Insolventieregister van Rechtspraak.nl te raadplegen.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over insolventierecht? Onze specialisten vertellen u er graag meer over.

Specialisten op dit gebied
Meer informatie?

Voor vragen kun je contact met ons opnemen via de onderstaande button.

Al onze specialisten