Ondernemingsrecht

Heeft u een succesvol bedrijf opgebouwd en wil u graag uitbreiden door een andere onderneming over te nemen? Wilt u een samenwerking starten en daarvoor een joint venture oprichten? Of heeft u een geschil met een leverancier over de levering van uw product of dienst? Schakel dan een van onze specialisten in op het gebied van ondernemingsrecht.

Wat is ondernemingsrecht?

Ondernemingsrecht is een breed rechtsgebied dat zich richt op de juridische aspecten van het ondernemerschap. Het ondernemingsrecht bestaat om u als ondernemer te ondersteunen en te beschermen bij het opzetten en uitvoeren van uw bedrijfsvoering. Hierbij kunt u denken aan het oprichten van een onderneming, het aangaan van samenwerkingsverbanden, het opstellen en beoordelen van contracten en algemene voorwaarden, en het voeren van procedures bij geschillen.

Wat kunt u van ons verwachten?

Als ondernemer is het belangrijk als u weet wat uw rechten en plichten zijn én hoe u deze juridisch kunt waarborgen. Onze ervaren specialisten van de praktijkgroep Ondernemingsrecht kunnen u hierbij uitstekend adviseren en begeleiden. Door u werk op juridisch gebied uit handen te nemen, kunt u zich blijven richten op dat waar u goed in bent: ondernemen.

Wij kunnen u onder meer bijstaan bij:

  • Vennootschapsrecht: het oprichten van een onderneming, het aangaan van samenwerkingsverbanden en het adviseren over de juiste rechtsvorm;
  • Overnames: het begeleiden van het gehele overnameproces, van het opstellen van een intentieverklaring en het uitvoeren van een diligence tot het afronden van de overname;
  • Contractenrecht: het opstellen, beoordelen en aanpassen van contracten en algemene voorwaarden;
  • Incasso: het treffen van incassomaatregelen en het voeren van gerechtelijke procedures bij betalingsachterstanden;
  • Verzekeringsrecht: het adviseren over en afhandelen van verzekeringskwesties;
  • Intellectueel eigendom: het beschermen van uw merk, auteursrecht, octrooi of ontwerp;
  • Privacyrecht: het waarborgen van de privacy van uw klanten en medewerkers;
  • ICT-recht: het adviseren over en oplossen van juridische vraagstukken op het gebied van ICT.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over ondernemingsrecht? Onze specialisten vertellen u er graag meer over.

Specialisten op dit gebied
Meer informatie?

Voor vragen kun je contact met ons opnemen via de onderstaande button.

Al onze specialisten