Scheidingsmediation

Soms lopen de emoties bij uw scheiding zo hoog op dat deze het vinden van een goede oplossing in de weg staan. Dan kan scheidingsmediation uitkomst bieden.

Wat is scheidingsmediation?

Als u en uw partner uit elkaar gaan en u de gevolgen daarvan in overleg wilt regelen, kunt u kiezen voor scheidingsmediation. Dit is een proces waarbij de betrokken partijen hun geschil zelf oplossen met behulp van een onafhankelijke derde: de mediator. De mediator helpt u bij het maken van afspraken over zaken zoals alimentatie, de verdeling van bezittingen en schulden, en – als er minderjarige kinderen zijn – een omgangsregeling.

Mediation is dus een andere manier van geschiloplossing dan een zaak aan de rechter voorleggen. De rechter neemt een beslissing op basis van de standpunten van partijen; de mediator kijkt juist naar de belangen achter de standpunten.

Wat kunt u van ons verwachten?

De specialisten van Wille Donker kunnen u als mediator bijstaan in uw scheiding. Om ervoor te zorgen dat elk gezinslid na de scheiding weer verder kan, begeleiden onze specialisten zowel de praktische en juridische zaken als het emotionele proces. Zodra u en uw partner beiden de emoties rond de scheiding herkennen en kunnen plaatsen, kunt u samen toewerken naar een overeenkomst.

Afspraken over de verzorging en opvoeding van minderjarige kinderen leggen we vast in een ouderschapsplan. Onze specialist informeert u over alles wat daarbij komt kijken. Daarna zoeken we naar een regeling die niet alleen passend is bij uw wensen, maar die ook juridisch en fiscaal houdbaar is. Als we alle afspraken hebben vastgelegd, zorgen onze specialisten ervoor dat het formele gedeelte bij de rechtbank schriftelijk wordt geregeld.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over scheidingsmediation? Onze specialisten vertellen u er graag meer over.

Specialisten op dit gebied
Meer informatie?

Voor vragen kun je contact met ons opnemen via de onderstaande button.

Al onze specialisten