Advocaat

Cristian Plomp

Cristian is advocaat met specialisatie ondernemingsrecht en insolventierecht. Hij wordt veel ingeschakeld voor fusie- en overnametrajecten, aandeelhoudersgeschillen en herstructurerings- en organisatievraagstukken. Ook wordt hij regelmatig aangesteld als curator in faillissementen.

Maak kennis met Cristian

Expertises: ondernemingsrecht, insolventierecht, fusies en overnames 

De dossiers die over Cristian zijn bureau gaan kenmerken zich vaak als juridisch complex en omvangrijk. Dat is aan hem besteed. Als advocaat kent hij de inhoud en als voormalig consultant heeft hij de vaardigheden en tools om de juiste aanpak te kiezen om het doel te bereiken. Projectmatig werken is hem bekend, evenals het werken in teamverband. Ieder dossier benadert hij als een samenwerking. Allereerst met de klant. Maar gelet op de omvang van de dossiers is vaak ook samenwerking in een multidisciplinair team vereist. Met collega’s en andere adviseurs, zoals accountants, fiscalisten, overnameadviseurs en notarissen.

Wie niet waagt, die niet wint. Wie niet vraagt, die niet weet. Het eerste is de basis voor ondernemen en het tweede de instelling om meer van de ondernemer te weten te komen. Ofwel: vragen en luisteren. Wat zijn de ambities van de klant? Wat heeft de klant nodig? Wat verwacht hij van mij, nu en over vijf jaar? Dat om morgen nog meer meerwaarde te leveren dan vandaag.

In mijn tijd als consultant heb ik een diversiteit aan bedrijven gezien en geadviseerd. Van die ervaring heb ik als advocaat veel profijt. Niet alleen voor het nog beter kunnen begrijpen van de klant, maar ook door de dingen graag anders aan te pakken. Geldende opvattingen zijn voor mij niet vanzelfsprekend of leidend. Op de kleuterschool werd me geleerd binnen de lijntjes te kleuren. Bij mijn eerste werkgever draaide het om ‘out of the box’ denken. Vanuit die laatste instelling benader ik het graag.”         

Lid van
  • Vereniging voor Jonge InsolventieRecht Advocaten (JIRA)

Andere specialisten bekijken