Advocaat

Ronald de Bruijn

Ronald de Bruijn is gespecialiseerd in bouwrecht en bijzonder strafrecht. Door zijn brede opleiding en ervaring binnen meerdere rechtsgebieden is hij in staat om het overzicht te bewaren en praktisch te adviseren, ook als het complex wordt.

Maak kennis met Ronald

Expertises: bouwrecht, vastgoedrecht, handhaving & economisch strafrecht

Als timmermanszoon maakte Ronald al vroeg kennis met de bouw. Samen iets neerzetten waar je trots op bent, is een belangrijke drijfveer. Ronald adviseert veel over het contracteren in de bouw en staat graag bedrijven bij die tegen juridische obstakels of problemen aanlopen. Projectontwikkelaars kunnen eveneens op deskundige bijstand rekenen. Van de aankoop van het perceel tot en met het opleveren van het project. Bij de grotere projecten werkt Ronald graag in een team met advocaten uit verschillende disciplines. Door zijn kennis van verschillende rechtsgebieden weet hij hen te verbinden en kwaliteit te leveren.

Soms maken bedrijven mee dat ze te maken krijgen met het strafrecht. Denk bijvoorbeeld aan een ernstig bedrijfsongeval of een verdenking van het plegen van milieudelicten, betrokkenheid bij ambtelijke corruptie of witwassen. Omdat Ronald ook de andere kant van de tafel kent – hij was officier van justitie en heeft gewerkt als rechter – weet hij goed hoofdzaken van bijzaken te scheiden en weet hij waar de risico’s liggen. Verwacht van Ronald een kritische houding ten opzichte van het functioneren van opsporingsautoriteiten. Een rechtsstaat kan alleen goed functioneren als de overheid zichzelf ook aan de spelregels houdt.

Het geeft veel voldoening om de zaken van onze cliënten aan de voorkant goed te regelen. Zo zorg je ervoor dat je minder snel naar de rechter moet. Als er dan toch een keer iets misgaat, dan kan ik cliënten, gezien mijn ervaring en deskundigheid, goed helpen. Daar word ik echt blij van. Ik draag graag bij aan bouwend en innoverend Nederland. Met mijn scherpe, maar altijd constructieve instelling, kan ik mijn cliënten goed vooruithelpen.

Andere specialisten bekijken