• Nederlands
  • Engels
Menu

mr. E.J.H. (Ernst) Plambeck

juridisch medewerker

Ernst Plambeck is sinds 2020 verbonden aan Wille Donker advocaten. Na afronding van zijn bachelor aan het Utrecht Law College (ULC) en de Legal Research Master aan de Universiteit Utrecht is hij een jaar werkzaam geweest als jurist bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Vanwege toekenning van een beurs door de Nederlandse Organisatie voor wetenschappelijk onderzoek (NWO) is Ernst drie jaar verbonden geweest aan het Utrecht Centre for Water, Oceans and Sustainability Law (UCWOSL). Hij heeft toen rechtsvergelijkend onderzoek gedaan naar de wijze waarop Europese waterkwaliteitsrichtlijnen zijn geïmplementeerd en worden toegepast in Nederland en Engeland wat betreft participatie en rechtsbescherming van stakeholders. Ernst is daarna adviseur bestuursrecht geweest bij Koninklijke Metaalunie. Daar heeft hij ondernemers in het mkb-metaal geadviseerd en bijgestaan in bestuursrechtelijke procedures, bedrijfsverplaatsingen en -uitbreidingen. Hij heeft bijzondere interesse voor het omgevingsrecht en de verhouding met het algemeen bestuursrecht. Ernst is lid van de praktijkgroepen Overheid en Vastgoed.

Ernst houdt van juridisch complexe en technisch ingewikkelde dossiers. Hij is praktisch en doortastend in zijn advisering en spreekt de taal van overheden en ondernemers. Hij publiceert met enige regelmaat. Zo is hij als vaste auteur verbonden aan Jurisprudentie Milieurecht (JM) en auteur voor het Sdu Commentaar op de Awb. Daarnaast is hij mederedacteur van het ‘Zakboek voor Waterschapsbestuurders’.

Ernst is lid van de Vereniging voor bestuursrecht (VAR), de Vereniging voor Milieurecht (VMR) en de Vereniging voor Bouwrecht (VBR).

Contact?

Mail naar plambeck@willedonker.nl
of bel +31 (0)172 - 23 65 82 / +31 (0)6 - 11 12 59 23

Wilt u op de hoogte blijven?

  • Nederlands
  • Engels