• Nederlands
  • Engels
Menu

Mediation

Wille Donker advocaten biedt scheidingsmediation aan. Dit is een bijzondere vorm van mediation. Soms loopt een verschil van mening zo hoog op, dat emoties het vinden van een goede oplossing in de weg staan. Mediation kan dat veranderen. Het doel van mediation is dat partijen hun geschil zelf oplossen met behulp van een onafhankelijke derde; de mediator. Deze brengt partijen weer met elkaar in gesprek en begeleidt hen daarbij in een vertrouwelijke sfeer.

Mediation is dus een andere manier van geschiloplossing dan een zaak aan de rechter voorleggen. De rechter neemt een beslissing op basis van de standpunten van partijen; de mediator kijkt juist naar de belangen achter de standpunten.

Scheidingsmediation

Als u en uw partner uit elkaar gaan en u wilt de gevolgen daarvan in overleg regelen, kunt u kiezen voor scheidingsmediation. Om ervoor te zorgen dat elk gezinslid na de scheiding weer verder kan, begeleidt de advocaat-scheidingsmediator de praktische en juridische zaken bij een scheiding, maar ook het emotionele proces. Zodra beide partners de emoties rond de scheiding herkennen en kunnen plaatsen, kunnen zij als ex-partners toewerken naar een convenant. Afspraken over de verzorging en opvoeding van minderjarige kinderen worden vastgelegd in een ouderschapsplan. De advocaat-mediator informeert over alles wat daarbij komt kijken, waarna wordt gezocht naar een regeling die passend is bij de wensen, maar die ook juridisch en fiscaal houdbaar is. Als alle afspraken zijn vastgelegd, zorgt de advocaat-scheidingsmediator ervoor dat het formele gedeelte bij de rechtbank schriftelijk wordt geregeld.

De advocaat-scheidingsmediator begeleidt ook ex-partners in een ander familierechtelijk geschil dan een scheiding. U kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan het afwikkelingen van de gevolgen van het beëindigen van samenwonen, alimentatiekwesties, gezags- en omgangskwesties of geschillen met betrekking tot (onderdelen van de) vermogensrechtelijke kant van een scheiding.

Kim van der Bijl is als advocaat-scheidingsmediator aangesloten bij de Mediatorsfederatie Nederland (MfN).

Terug naar het overzicht

Meer weten?

Mail naar info@willedonker.nl
of bel +31 (0)172 44 24 17

Specialisten in Mediation

mr. K (Kim) van der Bijl mr. K. (Kim) van der Bijl

Wilt u op de hoogte blijven?

  • Nederlands
  • Engels