• nl
  • en
Menu

Mediation

Wille Donker advocaten biedt ook mediation en scheidingsmediation aan. Soms loopt een verschil van mening zo hoog op, dat emoties het vinden van een goede oplossing in de weg staan. Mediation kan dat veranderen. Het doel is dat de partijen hun geschil zelf oplossen met behulp van een onafhankelijke derde; de mediator. Deze brengt partijen weer met elkaar in gesprek en begeleidt hen daarbij in een vertrouwelijke sfeer. Waar nodig geeft de mediator de partijen voorlichting.

Mediation is dus een heel andere manier van geschiloplossing dan een zaak aan de rechter voorleggen. De rechter neemt een beslissing op basis van de standpunten van de partijen; de mediator kijkt juist naar de belangen achter de standpunten. Wille Donker advocaten biedt deskundige mediators die u helpen om, samen met uw wederpartij, tot een beëindiging van uw geschil te komen.

Scheidingsmediation

Een bijzondere vorm van mediation is scheidingsmediation. De advocaat-scheidingsmediator behartigt de belangen van alle partijen die bij de scheiding betrokken zijn; ook die van de kinderen. In het mediationtraject wordt toegewerkt naar een echtscheidingsconvenant. Afspraken over de verzorging en opvoeding van minderjarige kinderen worden vastgelegd in een ouderschapsplan. Als alle afspraken zijn vastgelegd, verzorgt de advocaat-scheidingsmediator voor beide partijen de echtscheidingsprocedure bij de rechtbank.

De advocaat-scheidingsmediators van Wille Donker advocaten zijn aangesloten bij de vereniging van Familierechtadvocaten Scheidingsmediators (vFAS).

Terug naar het overzicht

Meer weten?

Mail naar info@willedonker.nl
of bel +31 (0)172 44 24 17

Specialisten in Mediation

mr. Vera Smeets mr. V.T.M. (Vera) Smeets

Wilt u op de hoogte blijven?

  • nl
  • en