• Nederlands
  • Engels
Menu

Personen- en familierecht

De advocaten van de praktijkgroep Personen- en familierecht houden zich dagelijks bezig met de juridische gevolgen van het aangaan en verbreken van relaties tussen samenwonenden, gehuwden, geregistreerde partners, kinderen en ouders. Zulke veranderingen vragen om een zorgvuldige regeling van de relevante onderwerpen. Hierbij spelen financiële en emotionele belangen een belangrijke rol. Deskundige juridische bijstand is dan onmisbaar.

Wille Donker advocaten is het juiste adres voor hoogwaardige juridische ondersteuning op maat. Onze professionals beschikken over specialistische kennis van echtscheiding (waaronder ook scheiding van tafel en bed, beëindiging van geregistreerd partnerschap en het uit elkaar gaan van samenwoners), huwelijkse voorwaarden, gemeenschap van goederen, alimentatie, zorg en gezag, erfrecht, adoptie, ondercuratelestelling, bewindvoering en mentorschap.

Deze specialisten hebben ook veel ervaring met ondernemers die in een echtscheiding verwikkeld raken. Zij beschikken over de kennis die noodzakelijk is voor het opstellen van alimentatieberekeningen voor ondernemers. De advocaten kunnen de jaarrekeningen en bedrijfsstructuur van een onderneming goed doorgronden.

Voor zover partijen in onderling overleg niet tot een oplossing kunnen komen, is het goed om te weten dat er binnen de praktijkgroep Personen- en familierecht ruimschootse proceservaring beschikbaar is. Vera Smeets is aangesloten bij de Nederlandse vereniging Familie- en Erfrecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS). Uit dien hoofde is zij bevoegd scheidingsmediator. Daarnaast is zij als overlegscheidingsadvocaat aangesloten bij de Vereniging Collaborative Divorce Holland (VCDH).

Bij Wille Donker advocaten kunt u rekenen op een professionele behandeling van uw echtscheiding. Wij kijken uiteraard met een deskundig juridisch oog naar de gevolgen van uw echtscheiding, maar verliezen daarbij de dagelijkse realiteit – ook in financiële zin – niet uit het oog. Want het gaat ons om úw belang.

Publicatie

Maak kennis met onze advocaten van deze praktijkgroep in vijf vragen en antwoorden (artikel in herfsteditie 2018 van de Alphen INTO business).

Aanmelden indexering alimentatie

Jaarlijks wordt de hoogte van de kinder- en partneralimentatie geïndexeerd. Partners die uit elkaar gaan, kunnen afspreken dat de alimentatie niet jaarlijks wordt geïndexeerd. Maakt u van die mogelijkheid geen gebruik, dan wordt de alimentatie op grond van de wet jaarlijks geïndexeerd. Wij houden onze cliënten, ook nadat de zaak is afgerond, jaarlijks op de hoogte van het indexeringspercentage. Bent u geen cliënt, maar wilt u wel jaarlijks op de hoogte worden gesteld van het nieuwe indexeringspercentage, dan kunt u zich daarvoor aanmelden via info@willedonker.nl. U ontvangt dan jaarlijks omstreeks november een indexeringsbericht per e-mail.

Terug naar het overzicht

Meer weten?

Mail naar info@willedonker.nl
of bel +31 (0)172 44 24 17

Specialisten in Personen- en familierecht

mr. K (Kim) van der Bijl mr. K. (Kim) van der Bijl mr. A.H. (Daniëlle) de Jong mr. A.H. (Daniëlle) de Jong mr. Vera Smeets mr. V.T.M. (Vera) Smeets

Gerelateerd nieuws

Indexering alimentatie 2020: 2,5% 31 oktober 2019

Jaarlijks wordt de hoogte van de kinder- en partneralimentatie geïndexeerd. Voor 2020 is het indexcijfer vastgesteld op 2,5%. Dit betekent dat de per…

Lees meer
Wijziging in de aftrekbaarheid van partneralimentatie 10 september 2019

De wijzigingen in het Nederlandse belastingstelsel hebben ook gevolgen voor de mensen die partneralimentatie betalen. De betaler van partneralimentatie kan het bedrag dat…

Lees meer
Het kindgesprek bij de rechter: wat houdt dat in en hoe gaat zo’n gesprek? 29 augustus 2019

Op grond van de wet roept de rechter een minderjarige op om te worden gehoord in zaken waarin de rechter een beslissing moet…

Lees meer

Wilt u op de hoogte blijven?

  • Nederlands
  • Engels